14 november – Wandelen in je bestemming

Afgelopen week hebben we 3 keer mogen optreden met Op en Top Vrouw. Tijdens een benefietconcert voor stichting Bitja in Veenendaal, afgelopen woensdag tijdens een passagedag voor (60+) vrouwen en afgelopen zaterdag in Rotterdam tijdens een vrouwendag van Kom en Zie.

Grappig was het om te merken dat onze show dus ook goed werkt voor een wat ouder publiek. De dames van 60+ zijn dan wel niet meer aan het daten (wat trouwens wel zou kunnen) maar ze reageerden ontzettend leuk op onze liedjes! Voor sommigen was het echter iets te lang en vermoedde ik dat ze, na een kwartier hun ogen dicht te hebben, niet meer aan het luisteren waren, maar gewoon een middagdutje deden…

De reacties zijn overweldigend! Soms begrijp ik het gewoon niet goed. Ook in Rotterdam waren er tientallen vrouwen die naar me toe kwamen en me vertelden hoe bemoedigd ze waren en hoe de show ze geraakt had. Dat ze aan het denken waren gezet. Ook vertelde iemand dat ze door het lied ‘vriendschap’ geholpen was om na jaren aan een vriendin te vertellen wat ze voelde en het nooit had kunnen verwoorden. Op zo’n moment voel ik me klein en nietig. Dan denk ik bij mezelf; dat kan toch helemaal niet? Wie ben ik dat dit gebeurd, dat we dit mogen doen? ┬áGelukkig weet ik dat wij het niet doen maar God door ons heen. Hij is de Schepper van creativiteit en alleen Hij kan door het programma heen werken. Wij zijn alleen Zijn instrumenten.

Ik wil je bemoedigen. Jaren geleden ben ik gestart met de Sweet Young Woman tour voor tienermeiden. Dit was iets wat ik al een tijd op mijn hart had omdat en meisje uit mijn omgeving zelfmoord had gepleegd. Vandaar dat ik het lied ‘sweet young woman’ schreef. We hebben een aantal keer opgetreden en er zijn absoluut bijzondere dingen gebeurd tijdens deze avonden. Maar toch merkte ik dat het enorm hard werken was. Dat ik uren moest rondbellen om maar ergens te mogen optreden en dat we dan soms maar voor 20 meisjes ons programma deden. Nu zeg ik niet dat aantallen bepalen of een avond goed is of niet, zeker niet, God heeft daar ook gewerkt. Maar soms kan het ontmoedigend zijn en vroeg ik me af of het wel de weg was die God voor mij heeft.

Nu jaren later met Op en Top Vrouw kijk ik terug en zie ik dat het voorbereiding is geweest op waar we nu mee bezig zijn. Zonder de tour van Sweet Young Woman was ik geestelijk en muzikaal maar ook op het gebied van leiding geven niet op het punt geweest waar ik nu ben. En ik ben er nog steeds niet, ik vraag me af of ik er ooit zal zijn, maar ik blijf werken en hopen en leren en bidden dat ik steeds in Zijn bestemming voor mij mag wandelen.

Zit je in een zelfde situatie? Heb je het gevoel dat je moet blijven knokken voor wat je denkt dat je moet doen? Hou vol! Geef niet op! God zal het gebruiken tot Zijn eer.

“En wij weten dat voor wie God liefhebben, voor wie volgens zijn voornemen geroepen zijn, alles bijdraagt aan het goede” Romeinen 8:28 NBV

Tot volgende week!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *