Het is vandaag een beetje een aparte dag. Mijn lieve man Jorn viert vandaag zijn 37e verjaardag maar vanmiddig hebben we de begrafenis van mijn oma die afgelopen woensdag op 99 jarige leeftijd overleed. Wat een leeftijd he?! 23 oktober hebben we met de hele familie haar verjaardag gevierd dus het was mooi dat ze dat nog mee mocht maken!

De ochtend begon met Joah die bij ons in bed kroop en uit volle borst “er is er 1 jarig, hoera, hoera, dat kun je wel zien dat is hij’ begon te zingen. Na een knuffel en een dikke zoen was het even stil. Ineens vraagt Joah; “moeten we dan ook zingen als er iemand dood is? zoals; Er is er 1 dood, boehoe, boehoe, dat kun je wel zien dat is zij?’ Je begrijpt dat Jorn en ik onze lach even moesten inhouden. We hebben hem uitgelegd dat dat niet helemaal de bedoeling is. Toch zet het je even aan het denken.

Ikzelf vind dat Sela een prachtig lied heeft geschreven voor een begrafenis; Ik zal er zijn. Dit heb ik ook mogen zingen op de begrafenis van mijn oma. Het is goed zo, ze is bij de Heer en na bijna 20 jaar weer bij opa.

O Naam aller namen, aan U alle eer

Niets kan mijn ooit scheiden van Jezus mijn Heer:

Geen dood en geen leven, geen moeite of pijn

Ik zal eeuwig zingen, dicht bij U zijn

Wat een bemoediging is dat! Er zijn tijden geweest dat ik die woorden niet over mijn lippen zou kunnen krijgen. Zo lang ben ik bang geweest voor alles wat met ziekte en dood te maken had. Nu ben ik daar vrij van en mag ik zingen in alle vrijheid, wat een zegen is dat!

Ik hoop dat dit ook een bemoediging voor jou is. Er zijn tijden dat we ons misschien ver van God voelen. Maar er is niets op deze wereld wat ons kan scheiden van Jezus, onze Heer.

Ik bid dat het zingen van dit lied ook iets heeft gedaan voor mijn familie, waarvan een aantal niet gelovig zijn of zich er juist helemaal van afgekeerd hebben. Ik bid dat ze de weg mogen (terug) vinden naar Hem! Dat we als het zover is dat we niet meer op deze wereld leven, we samen mogen zingen en dicht bij Hem mogen zijn!

In onderstaande link een gedeelte van het lied van Sela ‘ik zal er zijn’
ik-zal-er-zijn-begrafenis

Categorie├źn: Uncategorized

0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *